2019 m. Lietuvos atvirojo vyno ir desertų derinių čempionato nuostatai
Čempionato organizatoriai: Lietuvos someljė mokykla, Lietuvos someljė asociacija (LSA) ir Lietuvos restoranų vyriausiųjų virėjų ir konditerių asocacija (LRVVKA).
Varžybų tikslas: išrinkti geriausius 2019 m. vyno ir deserto derinius.
Varžybų eiga: kiekvienas varžybų dalyvis (komanda) turi paruošti 9 vyno ir maisto derinio porcijas, derinį pristatyti ir pateikti vertinti komisijai. Pristatymo kalba: lietuvių, anglų. Pristatymo trukmė neribojama, vynui reikalavimai nekeliami . Varžybos vyksta viešai – publikos akivaizdoje.
- Dalyviai: virėjų ir someljė poros, pavieniai dalyviai.
- Dalyviai privalo naudoti savo indus, stiklą, įrankius, tačiau privalomos servetėlės – Tork. Jas suteiks varžybų organizatoriai.
- Organizatoriai suteikia pasiruošimo stalą varžybų salėje.
- Varžybų vietoje bus galima naudotis bazine virtuvės įranga: šaldytuvu, šaldikliu, elektrine virykle. Ją dvi valandos iki varžybų pradžios suteikia organizatoriai. Registruojantis dalyviai privalo informuoti apie jiems reikalingą įrangą.
- Varžybos vyks 2019 m. lapkričio 18 d. 16:30 val. Renginio vieta: Viešbutis Crowne Plaza Vilnius,
- K. Čiurlionio g. 84, Vilnius.
- Registracija iki lapkričio 12 d. el. paštu egle@someljemokykla.lt ir tel. nr. +370 655 40970. APSISPRENDUSIUS DĖL DALYVAVIMO, PRAŠYTUME NEFORMALIAI PRANEŠTI ANKSČIAU.
- Vertinimo komisiją (7 nariai) skiria organizatoriai. Daugumą komisijos narių sudaro maisto, vyno žurnalistai, nepriklausomi ekspertai, pedagogai, vertinimo komisijoje dirba ir užsienio atstovai.
- Varžybų programa:
15:00 -16:30 Pranešimai
16:30 komandų ir varžybų teisėjų prisistatymas. Varžybų rėmėjų ir specialių prizų steigėjų sveikinimai;
16:30-20:30 – varžybos, kurių metu teisėjų komisijai vienas po kito dalyviai pristato derinius. Vyksta degustacijų programa žiūrovams.
21:00 apdovanojimų ceremonija.
- Bus vertinama:
- pristatymo profesionalumas ir meniškumas (10%);
- deserto estetika, vyno parinkimo pagrindimas (25%);
- vyno ir deserto išvaizdos, skonio ir kvapo derėjimas (65%);
- Trys prizines vietas užėmusios komandos bus išrinktos ir apdovanotos susumavus teisėjų komisijos vertinimus.
- Specialūs prizai.
- Zwiesel 1872 – už geriausią čempionato vyną.
- Melt Water – už lengviausią vyną.
- Tork – už gražiausią serviruotę.
- Niepoort – už geriausią derinį su pastiprintu, likeriniu vynu.
- Lietuviškiausias desertas.
- Galutinis specialių prizų sąrašas bus paskelbtas lapkričio 04 d.
- Publikos simpatijų laimėtojas.
- Dalyvio mokestis – 30 eur.
Organizatorių vardu
Arūnas Starkus